Reklama
 
Blog | Petr Balada

Vina a trest aneb S tím přepisováním ještě počkejte

Je zajímavé, co všechno může poškodit český fotbal. Někdy k tomu stačí i pohyb pravou rukou. Otázkou ovšem je, jak se toto poškození na českém fotbalu projevuje a jestli se jedná o poškození trvalé nebo dočasné.

Pokud máte například poškozený mozek, může to být pro fotbalistu výhoda, ovšem v běžném životě je to nezpochybnitelná tragédie. Poškozený fotbal je něco jiného. I když nikdo neví přesně co. Znamená snížení návštěvnosti? Pak ovšem není poškozená ani tak samotná hra, jako ekonomika provozovatele stadionu. Týká se poškození snad snížení morálního kreditu daného sportu? A opravdu ještě někdo věří, že profesionální sport má morální rozměr?

Pavel Horváth evokoval nacistický pozdrav a tím poškodil dobré jméno fotbalu. Co poškodí pokud bude svým výkonem na hřišti evokovat dobrou hru? Celé to zdůvodnění rozhodnutí disciplinární komise ČMFS je poněkud zvláštní, nedotažené, usmolené. Částka 200.000 Kč je údajně vysokou pokutou. Ve srovnání s čím? S původně navrženým půl milionem nebo s tím, že trest přišel za něco, o co se Pavel Horváth jenom pokusil? Jaký trest by byl vynesen, pokud by neexistoval televizní záznam? Nemůžu se zbavit dojmu, že vyhlášená pokuta je divadlo. Divadlo pro média, která se o manuální zakolísání sparťanského čutala zajímala až příliš.

Mimochodem, pokud zaměstnanec poškodí špatné jméno svého zaměstnavatele, co udělá zaměstnavatel? A co udělá Sparta? Částečnou odpověď dává vyjádření jejího ředitele komunikace Lukáše Přibyla:

Reklama

" Pro nás to znamená částečné ponaučení. V boji proti rasismu budeme každopádně pokračovat dál." – LN 07.09.2007

Jestli pravoruká akce Žižkov byl teprve začátek údajného boje, tak potom děkujeme velmi pěkně. Nejspíše teď bude následovat dvoufázové natrénování skutečného nacistického pozdravu. Přeci jenom originál je originál.