Reklama
 
Blog | Petr Balada

Tejdenek

Spiklenecký festival, teroristický exkrement, scénář Tlustý - režie Tarantino, hovorný Dvořák, nehovorný Hovorka, nehrající herečka, neurotický radar ... okurky došly.

Jsou festivaly, kde brkáte o lidi a jsou festivaly, kde není pomalu o koho brknout. Jsou festivaly, které mám rád, protože je na nich plno a jsou festivaly, které mám rád, protože svou nahodilou návštěvností připomínají spíš spiklenecký večírek. A právě tím druhým se ukázal být Žlutý fest. Přátelé, kamarádi a známý chodící do stejných hospod se sešli na louce, aby zapařili na živou i dávno mrtvou muziku, popili pivko a zkritizovali pořadatele, koho to zase pozvali. Dalším důvodem, proč jsem tam zavítal já byla skupina Skyline. Letos se mi je ještě nepoštěstilo slyšet a co by to bylo bez nich za festivalové léto. Bohužel, nezklamali. Zahráli jako vždycky. Začíná to být ovšem nuda. Stále stejné songy ve stále stejných úpravách. Pravda, představili i jednu novinku, která byla jiná důraznou kytarou, ale to je už trošku málo. V představené sestavě je to spíš klubová záležitost, na otevřené scéně bych přece jenom čekal trochu víc živočišnosti. Říkám to nerad, ale chtělo by to méně mašinek a více živých nástrojů. 

Jak už jsem poznamenal ve starším článku, reforma veřejných financí je stále méně srozumitelná. Rád bych podotknul, že k uvedenému poznatku jsem došel dřív, než odborářská skupina v ODS. Po všech těch dodatcích, pozměňovacích návrzích a projednáváních se už jenom ptám: Je opravdu hlavním cílem jakékoliv reformy, aby se všichni měli okamžitě lépe? Proč připomínkuje reformu sama vládní koalice? Čím se jí vyplatili pozměňovací návrhy? Je snad tento upgrade reformy lepší, než původní verze?  

Poslanec Hovorka si stojí za svým zmateným názorem a proto je tím špatným, protože to se v politice příliš nenosí. V.I.P. horolezec Bém dokonce prohlásil, že Hovorku na rozdíl od Tlustého nechápe. Najděte pět rozdílů a vyhráváte kyslíkový přístroj. A když už budete v tom hledání, přidejte si i rozdíly mezi výpravou Bursíka a Béma. Beztak se nejspíše Hovorka zabejčil jenom kvůli tomu, že mu Bursík odmítl ukázat fotografie z Pákistánu, což namíchlo Béma, protože o jeho snímky nikdo nestál. 

Reklama

Sympatická „záškodnická“ akce skupiny Ztohoven se dočkala odvety, když se až ze zpráv veřejnoprávní televize dozvěděla, kdo všechno k nim vlastně patří. Je pravda, že maskování sami občas používají, ale turbany a samopaly to už by bylo příliš laciné. Škoda jen, že se televize za svůj obrazový přehmat omluvila. Mohli se k tomu postavit jako jeden Janeček a hrdě prohlásit: To máte za to! Na druhou stranu je možné, že takhle se dočkáme dalšího narušitelského odvetného vysílání a v televizi se bude zase chvíli na co koukat. Mimochodem, kdyby bylo selfpromo oddělení k něčemu, už dávno tuto humornou historku využije ve svůj prospěch. 

Na co dívat se bylo tentokrát na obrazovkách Novy. Hned dva díly Policie Las Vegas si navrhl a natočil mistr Tarantino. Možná by ho mohla vyzvat k hostování přímo i Nova. Taková Ordinace v růžové zahradě by jistě dostala naprosto nový rozměr. Svou dramatickou roli z Holky na zabití by si mohla zopakovat Dagmar Havlová, které se uvolnil pracovní kalendář a sestavu by dále doplnil například Josef Dvořák, kterému se uvolnilo už naprosto všechno. Ostatně oba se už spolu párkrát v práci potkali. To by byla sledovanost! 

A dobrá zpráva na konec. Radar je zdraví neškodný! Ale to platí pouze v případě, pokud jste pro. Pokud s jeho umístěním nesouhlasíte, nemoc si vás stejně najde, i kdybyste si ji měli vymyslet. Takže ona to vlastně ani tak dobrá zpráva nakonec nebyla. Snad příště…