Reklama
 
Blog | Petr Balada

Neověřená zpráva

Z blízkého okolí Vlastimila Tlustého byla uniknuta utajovaná zpráva, která popisuje další kroky poslance a to výhledově až do podzimu příštího roku. Informace ihned vyvolaly velmi bouřlivé reakce napříč celým politickým spektrem.

Text si svou pozornost zasloužil především díky závěrečné části. Vlastimil Tlustý podle ní údajně hodlá podporu pro chystanou důchodovou reformu vyměnit za brýle ministra financí Miroslava Kalouska, který tak nebude schopen sestavit průhledný a čitelný rozpočet pro rok 2009. Tento fakt by měl otevřít cestu k vyvolání hlasování o důvěře celé vládě a následným předčasným volbám. Poslední bod pak obsahuje přímé datum 21.06.2009 a větu: " Budu jmenován ministrem financí ve vládě Jiřího Paroubka."

Předseda Topolánek svou reakci vzkázal po neporadci Dalíkovi, který pouze zvedl prostředníček. Předseda Paroubek na mimořádné tiskové konferenci připustil, že si dovede podobnou spolupráci představit a je jí zcela otevřený. Předseda Bursík Tlustému doporučil racionální stravu a úsporné žárovky. Předseda Čunek nebyl k zastižení, neboť podle své nové mluvčí Urbanové je na lovu kapříků a předseda Filip se nabídl jako zprostředkovatel včetně příslibu případného odchodu ze sněmovny při hlasování o důvěře nové vládě. Předseda zemědělského družstva Hoštice varuje před novými Pompejemi.

O dalším vývoji vzniklé politické situace by měla rozhodnout nová parlamentní vyšetřovací komise, která bude tento i další úniky poslance Tlustého šetřit. Do čela komise už byl jmenován lidovec Hovorka.

Reklama