Reklama
 
Blog | Petr Balada

Neověřená zpráva

Po fenomenálním výstupu na Mount Everest a neméně spektakulárním podpisu pod olympijskou kandidátní listinu, chystá pražský primátor další skromnou akci.

Jak se nám podařilo zjistit, tentokrát se nejedná o nic menšího, než o let ke hvězdám! Pavel Bém hodlá využít možnosti, kterou nabízí americká agentura pořádající komerční lety do vesmíru. Na otázku, zda bude letem propagovat sebe, Prahu nebo ODS odpověděl, že podrobnosti sdělí na mimořádné tiskové konferenci ve Štefánikově hvězdárně. Stejnou odpověď poskytl i na otázku ohledně financování.

 Blízký primátorský zdroj byl o něco sdílnější a poskytl nám k celé meziplanetární akci velmi překvapivé informace. Dozvěděli jsme se, že cílem letu má být ruská vesmírná základna Roskosmos a o financování se  postará sdružení Ne základně! Samozřejmě jsme požádali o vyjádření také samo sdružení, ale to se s námi odmítlo bavit, protože jsme jim nepřinesli žádný mandát.

Už nyní se tak zdá být jasné, že celá akce bude mít mnohem hlubší poselství. Blízký zdroj dokonce nevyloučil definovat let jako možnost prvního výškového tábora na cestě za Nobelovou cenou míru. 

Reklama