Reklama
 
Blog | Petr Balada

Neověřená zpráva

Dohoda o průběhu volby prezidenta je na světě! Jak nám dosvědčil přímý svědek celého jednání, vedla k ní trnitá cesta. Dosažený výsledek tak vysílá jasný signál všem voličům, že i nadále pokračují politické strany v nastaveném trendu své všeobecné veřejné oblíbenosti. A na jaký volební postup se můžeme v pátek těšit?

Všechny strany se nakonec překvapivě dohodly na veřejné volbě. Tajnými se však stanou oba kandidáti. Od páteční desáté hodiny dopolední už budou vystupovat pouze pod čísly 1 a 2. Pravé jméno majitelů čísel bude přitom znát pouze jeden senátor a jeden poslanec náhodně vybraný losem. (Hlavně senátoři si tak nad nízkým počtem kandidátů oddechli, neboť někteří z nich více jak dvě čísla už v hlavě neudrží.) Všichni účastníci volby budou vyzváni jménem. Následně se postaví a oznámí, zda volí jedničku nebo dvojku. Počty hlasů se sečtou a majitel vítězného čísla bude slavnostně vyhlášen. Zástupci politických stran se na mnohahodinovém jednání dále dohodli, že poražený kandidát odtajněn nebude, aby byla zachována důstojnost vítěze i celé volby.

Jak se nám podařilo zjistit, ve hře byla také tzv. "Karlovarská varianta", kdy by volba probíhala formou losování míčků z osudí. Tento způsob byl však zamítnut s odůvodněním, že by se jednalo o ostudné snížení prestiže a významu celé akce. 

Reklama