Reklama
 
Blog | Petr Balada

Neověřená zpráva

Protest proti způsobu rozhodování o grantech pro pražská divadla zřejmě přece jenom našel odezvu! Jak se nám nepozorovaně podařilo zjistit, hlavní viník současné situace - radní Milan Richter - uvažuje o odchodu ze své funkce!

Náš kulturně nezaujatý zpravodaj byl přítomen rozhovoru, ve kterém Richter potvrdil, že nejspíše s koncem letních prázdnin opustí svůj post. Vybrané datum přitom není vůbec náhodné. Podle částečně dostupných informací by měl tento módní seladon začít od září podnikat v kultuře! Dokonce už má k dispozici podrobný podnikatelský plán, do kterého náš zpravodaj nahlédl a je ochotný odpřísáhnout, že v něm našel velmi šokující informace.

Na začátku stojí Richterův plán na převzetí velkého sálu Kongresového centra. Původně uvažoval o jeho přejmenování na NÁRODNÍ STÁTEM DOTOVANOU ARÉNU PRAŽSKOU. Ovšem v okamžiku, kdy si uvědomil problém se zkratkou této instituce, zvolil méně závadný název: NOVÉ NÁRODNÍ DIVADLO PRAŽSKÉ. V plánu je zmiňováno obsazení pozice hlavního dramaturga, kterým by měl být Vladimír Železný. Jeho životopis je navíc námětovým základem pro muzikál, který by měl provoz divadla zahájit. Pod jakým názvem se bude uvádět, zatím není jasné. Autoři hudby však už jasní jsou – Michal David a Daniel Landa. 

Z programového plánu dále vybíráme:

Reklama

Pozor, křeč! – balet na motivy projevů Václava Klause

Úroda – módní přehlídka plavek za doprovodu symfonických básní Má vlast

Život je modrá olympiáda – pásmo poezie, jazzu a ohnivé show

Báječná léta na radnici – benefice Milana Richtera a jeho přátel

Kapitál 2 – dramatizace pokusu o nápravu prvního dílu

Milan Richter věří, že takto ambiciózně pojatý dramaturgický plán zaplní mezeru na trhu a hravě se mu s ním podaří vyprodávat gigantický sál. Počáteční náklady se mu prý vrátí prostřednictvím grantu a dotace na prodané vstupenky, o které bude následně své bývalé kolegy na magistrátu žádat.