Reklama
 
Blog | Petr Balada

Myslím, že … (2)

Myslím, že je na čase přestat tolerovat bulvární tisk. Zároveň si myslím, že každý, kdo si koupil čtvrteční vydání deníku Aha! se znalostí titulní stránky, je stejné prase, jako autor šmírovacích fotografií české herečky nebo šéfredaktor odpovědný za jejich zveřejnění! Vydavatelem inkriminovaného listu je společnost Ringier ČR, a.s., která má ve své stáji také Reflex, deník Sport či časopis pro děti ABC. A nyní mi dovolte malý protest, ke kterému si dovolím vyzvat i Vás. 

Ačkoliv si myslím, že například Reflex je jeden z nejkvalitnějších tištěných produktů v daném sektoru a ABC zůstává po desetiletí kvalitním nepodbízivým dětským periodikem, přestávám tituly podepsané hlavičkou Ringier kupovat, dokud se jejich redakce nedistancují od praktik svých kolegů. 

V současné době dokončuji čtvrtý semestr studia žurnalistiky, ale už teď se domnívám, že jich mám o čtyři víc, než celá redakce deníku Aha dohromady. A nejen, že si neumím představit, že bych v podobném plátku pracoval, ale nedokážu si ani vysvětlit důvody, které k tomu vedou jeho současné zaměstnance. Ale jeden přeci jenom ano. Jsou si vědomi své žurnalistické neznalosti a hlouposti a proto se na svých místech drží zuby nehty. Jinde by je totiž zaměstnali stěží. Ale nejspíš i takovéto uvědomění je nad jejich síly. A možná také nad síly českého mediálního světa. Jak jinak si totiž vysvětlit, že seriózní internetové servery, za které se vydávají novinky. cz, lidovky.cz či týden. cz, informovaly o zhroucení herečky v souvislosti s otištěním fotografií, ale už nenašly odvahu tento čin odsoudit? Nepotřebujeme nakonec slovenský mediální zákon k pročištění zdejšího mediálního prostoru?

Reklama