Reklama
 
Blog | Petr Balada

Neověřená zpráva

Náš zvláštní zpravodaj se dostal prostřednictvím blíže neidentifikovatelného zdroje k informaci, která může přinést nečekaný výstup ze sledovací  kauzy ABL. Již v řádu hodin má být na sociální síti Facebook zřízena skupina s velmi výbušnou výzvou Sledujte politiky. Podařilo se nám kontaktovat přímo zakladatele této skupiny, který si však až do spuštění akce nepřeje zveřejnit svou totožnost. Jako jediné médium na Zemi vám s ním nyní nabízíme exkluzivní rozhovor:

Proč právě výzva Sledujte politiky?

Domnívám se, že jedině tak dosáhneme úplné kontroly toku peněz z veřejných financí. Politici jsou placeni z našich daní a následně i naše daně spravují, a tak máme právo vědět, jak je s těmito prostředky zacházeno.

Jak si představujete, že by sledování probíhalo?

Reklama

Součástí výzvy bude rovněž prosba směřovaná k ABL, aby neprodávala svou detektivní divizi, ale naopak ji vzhledem ke zkušenostem specializovala pouze na sledování politiků.

Co když na to ABL nepřistoupí?

Potom mám v záloze druhou skromnější variantu spočívající v nasazení občanských hlídek, které by jednotlivé politiky sledovali, ale věřím, že nebude potřeba.

Znamená to, že už jste s ABL jednal?

To vám nemohu potvrdit ani vyvrátit. Každopádně dostali nabídku, že pokud do toho půjdou, nebudeme trvat na sledování politiků za Věci veřejné.

Takže jste s nimi jednal?

Znovu opakuji, to vám nemohu potvrdit ani vyvrátit.

A nemyslíte, že když vyjmete určitou skupinu politiků, tak celá výzva ztratí v podstatě smysl?

Podívejte se, všechno je přeci otázkou kompromisu. Je lepší sledovat alespoň někoho, než nikoho.

Kdo to bude financovat?

Finanční dar předběžně přislíbilo minulé i současné vedení Prahy 11 a mediální pokrytí plně obstará MF DNES. Samozřejmě bude založeno konto pro dobrovolné příspěvky.

Co budete považovat za úspěch celé akce?

Když se dostanu do politiky.